Spelare vi minns och hyllar

Det finns en rad spelare som Norrgårdens Handbollsklubb är stolta över att ha sett i sina lokaler. Egentligen så är klubben stolt över ALLA som spelar handboll hos oss men några stycken önskar vi att hylla lite extra.

Arne Friflygarn Hellström, Bengt Bullen Andersson och Sven Knasen Fransson:

Klubbens grundare och visionärer. Kanske inte de tre mest framstående spelarna men tack vare dessa tre så existerar klubben idag. Både Arne och Bengt var niometersspelare medan Sven var målvakt. Sven hade själv inte valt denna position till en början men någon var ju tvungen att inneha denna position varför han ”ställde upp”. Dock så var han bollrädd vilket kanske inte är den bästa egenskapen för just målvakten. Detta tränade han dock bort genom åren.

Margareta Pettersson:

Den första kvinnan att ta plats i klubben och den som drev igenom att damavdelningen grundades, vilket skedde år 1979. Varför det inte fanns en damavdelning vid starten år 1974 beror helt enkelt på bristfälligt intresse. Margareta drev kvinnans rätt till plats i klubben på ett stundtals hårt sätt, i alla fall enligt vissa herrar. Hon begärde att kvinnorna skulle ha plats i styrelsen, ett eget omklädningsrum, egna speltider och mycket annat. Oftast föll klubben till föga. Ofta kunde diskussionerna dock pågå länge och Margareta såg sig nog ensam ibland. Men bra blev det till slut och Margareta själv spelade som stabil högersexa.

Simon Erlandsson:

Den förste spelaren fostrad av Norrgårdens Handbollsklubb som tagit steget ut i världen. Efter att Simon gjort stor succé här hemma i Sverige så blev han lockad till TV Großwallstadt i Schaffenburg , Tyskland och också här så blev han en betydande spelare. Han stannade i Tyskland i nio år innan han åter flyttade hem till Vetlanda och Norrgården. Idag är han en uppskattad gäst vid såväl träningar som matcher även om han lagt handbollsskorna på hyllan.