Information & Historia

Varmt välkommen till Norrgårdens Handbollsförening, en förening som drivs med ledorden Glädje, Kamratskap och Framåtanda.

Föreningen såg dagens ljus år 1974 och grundades av Arne Friflygarn Hellström, Bengt Bullen Andersson och Sven Knasen Fransson. De tre herrarna hade varit på match i Stockholm och då inomhushandbollen sedan några år tagit steget in, det vill säga blivit en inomhussport, så ville man se hur intresset verkade hemmavid. Anslag sattes upp vid bland annat Konsum och tågstationen i Vetlanda och löd i stil med ”Välkommen att prova på handboll nu på söndag”. Genomslaget var enormt varför ett kösystem raskt fick ordnas med men det minskade inte intresset! Människor väntade snällt för att prova på sporten och för de som önskade så fanns en lista att skriva upp sig på om man var intresserad av fortsatt spel.

Det var många som var intresserade av fortsatt spel varför Norrgårdens Handbollsförening kunde bildas med Bengt Bullen Andersson som ordförande och även de andra två plus några andra i styrelsen. Träningarna tog fart. Ganska så snart började man att möta lag från andra orter och Allsvenskan var det långsiktiga målet. Glädjen gick således att ta på då klubben gjorde entré i handbollens finrum år 1986 och med såväl med- som motgångar så har klubben de flesta år sedan dess återfunnits i Allsvenskan. Vissa år har det gått sämre men målsättningen har alltid varit att komma tillbaka till Allsvenskan de år klubben har åkt ut.

Norrgårdens Handbollsförenings styrelse består idag av följande medlemmar:

Erik Sigurdsson – ordförande

Katarina Svenningson – sekreterare

Sanna Tillander – Ledamot

Frans Bäcker – Ledamot

Thomas Livsén – Ledamot

Pelle Gustavsson – Ledamot