”Öppet hus” & Handbollsläger

Att handboll är en populär sport råder det inga tvivel om och Norrgårdens Handbollsklubb har nöjet att se en rad unga personer knacka på dörren. För den som inte riktigt vet om just handboll är sporten att satsa på så har vi ”öppet hus” en gång per månad, vanligtvis på söndagar runt klockan 09.00. Under ”öppet hus” så har vi en rad eldsjälar på plats, både ledare och andra, som möter besökarna, berättar om sporten och klubben, visar runt i lokalerna och mycket mer. Vi rekommenderar de som är intresserade att komma i träningskläder med ett par bra skor på fötterna då alla är välkomna att ta del i spelet på plan. Under lätta och lekfulla former så ges alla möjlighet att prova på sporten.

Härom månaden hade vi den stora äran att få besök av ett av klubbens stora namn, Lars Liliensjö, under ”öppet hus” och det var många som gärna ville byta ett par ord och få en autograf. Snacka om inspiration och förebild! Lars hade inte annonserat sitt besök i förväg utan råkade vara i närheten och tyckte att det skulle vara kul att hälsa på. Uppskattat!

Varje sommar så arrangerar klubben ett handbollsläger i idrottshallen. Då ingen logi erbjuds så är detta ett dagläger dit barn och ungdomar är välkomna. Man behöver inte vara medlem och spelare i klubben för att delta men vi kommer att testa kunskaperna i förväg för att säkerställa att alla hamnar i rätt grupp. Under fem dagar så är man välkommen att lära känna andra spelare och utveckla sitt spel. Varje dag så ingår det frukost, förmiddags- och eftermiddagsfika och lunch. Frukt och dryck finns också att tillgå. Sista kvällen så bjuds alla deltagare också på middag och det finns då möjlighet att sova kvar – medtag luftmadrass/liggunderlag och sovsäck, vi sover direkt på hallgolvet. Naturligtvis så är vuxna närvarande och sover med ungdomarna.