Klubbens Fantastiska Ledare

Klubben skulle inte vara någonting utan sina ledare. Ledare som finns där för sina spelare, framför allt barnen och ungdomarna, dygnet runt. Ledarna som inte bara är ledare på plan utan som stöttar i såväl med- som motgång.

Thomas Claesson är en av de ledare som varit med klubben länge, ända sedan 1992. Vid frågan vad som driver honom att fortsätta, trots att ersättningen är knapp svarar han: ”Det är klart att det är lätt att tänka på de stora segrarna i första hand, till exempel herrelitens kamp om att hålla sig kvar eller glädjen då de tagit steget upp till Allsvenskan igen efter att året innan ha åkt ut. Eller när dameliten efter att ha stormat fram i de lägre divisionerna tog klivet upp i Allsvenskan häromåret. Men tänk känslan av att kliva in i ett omklädningsrum och se 14 par ögon glänsa av förväntning inför såväl träning som tävling och att följa en spelare från dess första stapplande steg på planen till en atletisk mittnia. Eller att ordna fram nya vattenflaskor eller ett nytt lim som spelarna önskat under lång tid men som det inte funnits pengar till. Klubbens fördelning känns inte alltid rättvis men när man då kan få fram, ibland genom våra fantastiska sponsorer, de saker som efterfrågas, ja, då känner man sig som kung i baren”.

Idag så har klubben ledare för:

”Damelit”

”Herrelit”

”Flickor 02”

”Flickor 04/05”

”Flickor 06/07”

”Pojkar 01”

”Pojkar 02”

”Pojkar 03”

”Pojkar 04”

”Pojkar 05/06”

Det är viktigt för klubben att ledarna följer våra ledord Glädje, Kamratskap och Framåtanda. För att inspirera ledarna till fortsatta stordåd – och ibland bara för att orka – så går de vidareutbildningar och träffas under trivsamma former minst en gång per kvartal, oavsett säsong. Ledarna stöttar varandra och deltar gärna i varandras träningar och tävlingar, det både inspirerar och lär dem att tänka nytt och annorlunda. För den som vill engagera sig i klubben så finns det alltid plats för eldsjälar!

Ledarna är av yttersta vikt för klubbens arbete i nolltolerans mot droger varför de också både har gått och går utbildningar inom detta.